top of page

İstanbul Modern'le 23 Nisan'da 3000 Çocuk Geleceği Aydınlatacak

Çocuklar, “Geleceği Aydınlatan Fenerler” tasarlayacak.

İstanbul Modern, 8. Çocuk Şenliği

İstanbul Modern, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, 8. Çocuk Şenliği kapsamında Geleceği Aydınlatan Fenerler adlı programla kutluyor. Bu programda çocuklar, gelecek öngörülerini ve gelecekten beklentilerini sanatla anlatıyor. Eğitim Sponsoru Garanti Bankası’nın katkılarıyla 22 Nisan-28 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 8. Çocuk Şenliği’ne 3 bin çocuk katılacak. 4-12 yaş grubu çocuklara yönelik atölye çalışmaları hafta içi her gün saat 10.00 ile 16.00 arasında, hafta sonu ise saat 10.00 ve 15.00 arasında yapılacak. Bir hafta boyunca devam edecek olan bu ücretsiz atölyeler bir saat sürecek.

Resimden heykele, yerleştirmeden fotoğrafa birçok sanat yapıtına ev sahipliği yapan İstanbul Modern, Geleceği Aydınlatan Fenerler programıyla çocuklara resim, kolaj ve tasarım uygulamalarıyla dolu, eğlenceli bir etkinlik sunacak. Program, sergi gezisini ve bir sanat uygulamasını içerecek. Çocuklar İstanbul Modern eğitmenleriyle gerçekleştirdikleri sergi gezisinde farklı sanat formlarıyla tanışma fırsatı bulacaklar. Uygulama aşamasında ise çocuklar deneyimlerini, onlara özel sunulan malzemeleri kullanarak pekiştirecekler. Önceden hazırlanan kağıt fener formlarını boyayacak, birleştirecek, üzerlerine rengarenk ip, kumaş, pamuk gibi malzemeler yapıştıracak, gelecek için mesajlar üretecek ve tasarımlarını tamamlayacaklar.

Geleceği Aydınlatan Fenerler programıyla çocuklar, sanat yapıtlarını inceleyerek sanatçıların geçmişi ele alış biçimlerini, bugünü değerlendirmelerini ve yapıtların gelecek öngörülerini yorumlayacaklar. Sanat ve zaman kavramı arasındaki ilişkiden yola çıkarak fenerler tasarlayan çocuklar, günün hatırası olarak fenerlerini yanlarında götürebilecekler. Bulunduğu mekanı aydınlatan işlevsel birer araç olmayan bu fenerler, çocukların dünyamızın barış ve güzelliklerle dolu bir gezegen olması için nelerin yapılması gerektiğinin yanıtlarıyla ışıldayacak. Çocukların umut dolu gelecek öngörüleri ile önce İstanbul Modern’i ve ardından onların sınıf ve evlerini aydınlatacaklar.

Bu yazının aslına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz : http://www.istanbulmodern.org/tr/basin/basin-bultenleri/istanbul-modernin-8-cocuk-senligine-3-bin-cocuk-katilacak_1156.html

Diğer Yazılar
Arşiv
Konular
bottom of page